creatief denken creatieve workshops innovatie Coaching van organisaties en personen organisatie advies training creatief denken cv Anne Heleen Bijl training mindmap maken Contact met Creatieve Consultancy
training creatief denken
training creatieve teambuilding
creatieve workshops
training visie ontwikkeling
lezing verzorgen
training mindmap maken
visieontwikkeling

Visieontwikkeling

Een gezamenlijk geformuleerde missie en visie voor de organisatie, het team of het project levert een bijdrage aan een ondernemend en innovatief klimaat. Als leidinggevende sta je er zeker niet alleen voor om die visie te creëren.
Bij een gezamenlijke aanpak om de visie te ontwikkelen ontstaat er een stimulerende mate van ruimte en vrijheid, waarbinnen iedereen weet in welke richting hij of zij zich kan bewegen, keuzes kan maken en het broodnodige initiatief neemt. Samenwerking wordt een inspirerend, dynamisch proces.

Mijn concept van visieontwikkeling is ontwikkeld om in weinig tijd die missie en visie met elkaar zo boven water te krijgen dat ieder zich er betrokken bij voelt, er meteen mee aan de slag kan en de eerstvolgende stap kent. Het heeft tot nu toe veel concreet resultaat opgeleverd en gezorgd voor beweging in de organisatie.

-------------------------------------------------------------------------
In Brussel eind 2009 won Anne Heleen Bijl voor de derde maal de eerste prijs voor haar bijdrage aan het wereldwijde EACI-Congres over creativiteit en innovatie. In het najaar van 2003 won zij in Duitsland. Zij presenteerde haar methode die zij heeft ontwikkeld om met teams een gezamenlijke visie te formuleren en te bepalen welke punten belangrijk worden gevonden door ieder teamlid. Daaraan gekoppeld volgt het concretiseren van de plannen in de praktijk en de eerste haalbare stap. Deelnemers committeren zich tot acties waar zij van binnenuit voor gemotiveerd zijn en door dat ‘vuur’ komen zaken daadwerkelijk van de grond.