creatief denken creatieve workshops innovatie Coaching van organisaties en personen organisatie advies training creatief denken cv Anne Heleen Bijl training mindmap maken Contact met Creatieve Consultancy

Persoonlijke informatie

Drs. Anne Heleen Bijl was sinds 1986 verbonden aan het CAP, adviseurs voor arbeid en organisatie in Groningen als adviseur en trainer. In 2004 richtte zij haar eigen bedrijf op onder de naam “Anne Heleen Bijl, Creatieve Consultancy” in Noordlaren.

Haar specialisatie is creatief denken en communicatie. Zij begeleidt organisaties met het creëren van een gedeelde visie en missie en een goede samenwerking. Zij werkt aan een open, constructieve communicatie.

Zij begeleidt conferenties en workshops rondom specifiek geformuleerde vragen waarbij het doel is oplossingen te vinden, nieuwe ideeën en inzichten op te doen of een werkelijke doorbraak te creëren in het bestaande.


Daarnaast helpt zij projectteams om een inspirerende start te maken. Door het gebruik van de spelregels van ‘creatieve communicatie’ en door toepassing van diverse creativiteitstechnieken kunnen de projectleden verfrissende ideeën krijgen over aanpak en inhoud van het project. Er wordt een klimaat geschapen waarin ieders bijdrage goed tot zijn recht komt. Ook wordt al bij de start zichtbaar gemaakt waar mogelijke ‘beren op de weg’ zullen zitten en waar juist kansen en mogelijkheden liggen die energie en betrokkenheid geven. Zo krijgen deelnemers zin in het project en ontstaat er enthousiasme om er tijd in te steken. Daar waar projecten wat vastgelopen zijn, ontstaat opnieuw beweging.

 

Zij ondersteunt diverse organisaties in het scheppen van een innovatief klimaat. De medewerkers worden getraind in creatief denken. Leidinggevenden besteden aandacht aan hoe ze op een stimulerende manier met ideeën en initiatieven om kunnen gaan. Zo komt de hele organisatie in beweging en ontstaat een inspirerende werkomgeving waarin mensen graag willen meedenken.

Zij heeft meerdere internationale prijzen ontvangen voor haar vernieuwende concepten en aanpak m.b.t. een creatieve inspirerende samenwerking, het creëren van visie en sociale innovatie. Zij heeft inmiddels in ruim 20 landen over de hele wereld gewerkt en ze doet haar werk met heel veel plezier, ook omdat je op zo'n eenvoudige manier telkens weer zoveel kunt bereiken.

Zij werkt zowel in de profit als non-profit sector in binnen- en buitenland. Zij is lid van de creatieve netwerken Kreanet en Cocon en publiceerde een aantal malen.


Referenties

Nicole van der Ouw
Directeur Creatief verandermanagement
In meerdere projecten heb ik met Anne Heleen Bijl mogen samenwerken. Met haar ervaring en enthousiasme weet ze mensen telkens weer in beweging te krijgen. Door uit te gaan van het verlangen en de talenten van de mensen weet ze hen zo aan te spreken dat ze het beste van zichzelf willen geven voor een gezamenlijk doel. Hierdoor ontwikkelen de mensen zichzelf op een manier die zowel voor henzelf als de organisatie leuk en zinvol is. Anne Heleen weet als geen ander de energie van de groep te mobiliseren waardoor er een gezamenlijkheid ontstaat die bijdraagt aan de vitaliteit en inzetbaarheid van de mensen en de organisatie. Door gebruik te maken van de principes van creatief denken ontstaan er nieuwe oplossingen voor de ervaren lastige problemen.

Sjoerd de Vries
Owner, Systemic Coach, Consultant and Trainer at sjoerddevries.org
Anne Heleen is een genie in creatief denken. Op nationale en internationale podia heb ik met haar mogen werken hetgeen altijd voor de deelnemers en mij een feest is. Ze is in staat om grote groepen mee te nemen op paden die ze nog niet eerder bewandeld hebben. Out of the box laat ze mensen transformeren in creatieve bedenkers van nieuwe diensten of producten. Haar enorme drive en enthousiasme is verschrikkelijk aanstekelijk. Bij haar ben ik altijd een beetje op reis.

Gerard Vonk
Directeur Vonk & Vlam
Creatief Denken leert je op een nieuwe manier naar de werkelijkheid te kijken, het opent de weg naar tot dan toe ongekende mogelijkheden. Anne Heleen Bijl is de belichaming hiervan. Anne Heleen is Creatief Denken. Kennis en kunde op dit gebied gecombineerd met een warme, inspirerende en actiegerichte persoonlijkheid. In de trainingen en workshops van Anne Heleen zet je de eerste stevige stappen in een wereld vol van mogelijkheden. Een wereld die je gegarandeerd nooit meer loslaat.

Gerard Vonk geeft al een paar jaar — tot zijn grote geluk — samen met Anne Heleen Bijl trainingen Creatief Denken.

Lia van Dijk
Provincie Fryslan
In veranderingsprocessen is samenwerking hard nodig: een gezamenlijk optrekken door het verbinden van afhankelijkheid en verschil. Anne Heleen weet als geen ander steeds deze verbinding tot stand te brengen. Zij kan als geen ander creativiteit bij mensen los maken en verbinden aan collectieve actie. Zij doet dit op plezierige wijze met de inzet van een heel repertoire aan creatieve denktechnieken. Super om deel te nemen aan haar inspirerende workshops. Heel mooi dat Anne Heleen nu een online training creatief denken denken heeft ontwikkeld om de kunst zelf te leren en toe te passen in de praktijk.

Anne Heleen Bijl
Creatieve Consultancy

Beslotenveenseweg 12
9479 TL Noordlaren

tel. 050- 4061645
mob. 06- 50281760
e-mail ah.bijl@planet.nl