creatief denken creatieve workshops innovatie Coaching van organisaties en personen organisatie advies training creatief denken cv Anne Heleen Bijl training mindmap maken Contact met Creatieve Consultancy
training creatief denken
training creatieve teambuilding
creatieve workshops
training visie ontwikkeling
lezing verzorgen
training mindmap maken

Creatieve workshops

Wespennest
Een team in de industrie krijgt een heel lastige opdracht. Ze redden het door met creatieve methodieken uit te wisselen wat moeilijk is en vervolgens oog te krijgen voor de kansen die deze situatie toch biedt! Veel meer dan iemand vermoed had! Ze gaan ervoor en krijgen er meer voor terug dan iemand had kunnen denken.

Nieuw beleid bij de overheid
Een gemeente heeft plannen voor grootse veranderingen. Er onstaan nieuwe Diensten in het kader van transparantie, burgers als co-producent, en klantgerichtheid.
Creatieve Consultancy wordt ingezet om draagvlak te helpen creëren onder alle leidinggevenden en knelpunten op te lossen. In een vervolgtrajekt voor de vormgeving van een Dienst kunnen medewerkers en toekomstige in- en externe klanten in creatieve sessies meedenken en bouwstenen aandragen voor de invulling.

Een prachtig product, maar hoe
Een school heeft een fantastisch en succesvol nieuw onderwijsconcept. Ze oogsten veel lof, maar krijgen niet meer leerlingen. Wat te doen? Hoe krijgt de school het waardevolle aanbod op de goede manier over het voetlicht en spreekt zij de juiste doelgroep aan?
Creatieve sessies met docenten en andere betrokkenen brengen uitkomst.

Hoe krijg je het voor elkaar?
Met het M.T. 2 dagen de hei op …Visie en missie zijn geboren! daarna volgen alle leidinggevenden met hun eigen teams. Ze maken plannen en doen boter bij de vis: ieder weet concreet wat hem of haar te doen staat en heeft daar zelf voor gekozen .
Een jaar later zetten alle teams zichzelf en ieder ander team in het zonnetje en brengen op creatieve wijze tot uitdrukking wat ze waarderen van elkaar in wat ze gezien en ervaren hebben. Zonnige gezichten alom bij het vieren van de grote en kleine genomen stappen en alles wat gerealiseerd is! Ze weten zich gezamenlijk sterk te staan.

Opgetogen gezichten
In beweging door een verhalen verteller, een goochelaar of een schoonheidsspecialist. Met buikdanseres op het podium dansen de deelnemers in een paar minuten Arabisch, Indisch, Afrikaans. Iedereen komt los. Wat draagt zij bij aan het creatieve proces?
De researchers zijn even weg uit het hoofd en volop in beweging; na afloop, verhit maar vol energie stromen de nieuwe ideeën die vervolgens een plek vinden in succesvolle innovatie in de fabriek.

Going international
Een internationale onderneming heeft alle salesmanagers en controllers worldwide uitgenodigd voor een meeting.
Creatieve technieken en de spelregels van creatieve communicatie zorgen ervoor dat de deelnemers zich snel op hun gemak voelen, elkaar begrijpen en tot nieuwe actieplannen en afspraken komen. Het contact loopt ook na de meeting soepeler, ze weten elkaar makkelijk te vinden, hebben een nieuwe impuls voor samenwerking gekregen en denken met elkaar mee ook ver over zee.

Roerig weer; storm op komst zeggen ze…
Vanuit Den Haag blijft de te varen koers vaag; dan het roer in eigen hand genomen. Gezamenlijk creëren 160 medewerkers hun eigen visie op de te varen richting en doel.
Groepen gaan in de periode die volgt aan de slag met de zelfgekozen thema’s en presenteren in een Groot Spel wat ze allemaal gerealiseerd hebben aan alle collega’s. Het schip vaart en heeft weer een enthousiaste, gemotiveerde bemanning.

innovatief klimaat
training creatief denken
creatieve workshops
begeleiding congressen

coachend leidinggeven
individuele coaching
teambuilding
visieontwikkeling
interactieve lezingen