creatief denken creatieve workshops innovatie Coaching van organisaties en personen organisatie advies training creatief denken cv Anne Heleen Bijl training mindmap maken Contact met Creatieve Consultancy

Wat er onlangs is gebeurd en nieuws

Seminar in Zuid Afrika... Een droom kwam uit - april 2014
Op 14 t/m 16 april 2014 organiseerden we een congres in Qwaqwa in de Drakensbergen in Zuid Afrika samen met de Universiteit van de Vrijstaat. Er kwamen vele communityleaders en studenten uit de townships op af. We gingen met 6 trainers uit Groningen aan de slag om met behulp van creatieve denktechnieken nieuwe oplossingen en aanpak te vinden voor grote problemen. Op de facebook pagina is meer informatie te vinden en ook foto's van ons project Mtiririko.

De Stichting Flow and Go is opgericht om later dit concept te herhalen in andere landen. Op 27 mei 2014 kon iedereen ervaren wat we daar geleerd hadden aan wijze lessen uit Afrika en wat we beleefd hebben. Bekijk de flyer van Flow and Go.

Plezierig wonen en werken in de zorg is genomineerd voor de landelijke sociale innovatieprijs!

Na 'Van harnas naar zomerjurk' en 'Zinnleven' heb ik in 2015 heb ik het traject Samen Thuis + begeleid. 120 Medewerkers in de zorg worden zo ambassadeur voor extramurale zorg. Zo zijn o.a. met de bewoners in de wijken op de 8 deelnemende locaties contactbijeenkomsten georganiseerd om samen wensen waar te maken van alle betrokkenen, clienten, mantelzorgers, buurtbewoners en medewerkers.

Na het succes van het project "Van harnas naar zomerjurk" in de ouderenzorg, heb ik het project nogmaals op grotere schaal uitgevoerd op drie lokaties van ZINN. Dit project ZINNleven wordt nu in 38 andere teams uitgerold.

(...) "In de aanpak van Anne Heleen staan de bewoners en medewerkers centraal met hun talenten, behoeften en verlangens. Ze is gericht op het betrekken van bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers bij kleine veranderingen die er voor bewoners toe doen.

Elke medewerker kan erin meedoen en ze vinden het werker leuker. Ze doet een beroep op het zelfvertrouwen en spreekt medewerkers als expert op hun gebied aan en op het verlangen om iets te willen veranderen. Ze houdt het simpel, weet hoe je patronen kunt doorbreken, kan talenten van medewerkers op een leuke en simpele manier op tafel krijgen.

Dat heeft tot gevolg dat bewoners weer kleur op hun wangen krijgen, de bewonerstevredenheid omhoog gaat , het ziekteverzuim bij medewerkers flink omlaag.Het gaat niet over organisatiestructuur of andere termen maar over activiteiten waar medewerkers en bewoners zelf mee bezig zijn, die het werk voor de medewerkers leuk maakt en het leven en verzorgd worden voor de bewoners fijner."

Tweedaagse training Innovatief denken - 2016
Er komt in januari 2016 weer een meerdaagse training creatief denken en innoveren in open inschrijving. Je kunt je individueel inschrijven of met enkele collega's.
Download: inhoud training (pdf)

Project Task Force Formalin, opdracht van Ambassade
Met verschillende ministeries in Indonesie om de tafel .Ik pas mijn concept toe waarbij verschillende partijen snel tot een gezamenlijke visie komen, samen nieuwe oplossingen bedenken en die ook gezamenlijk willen uitvoeren. Het werkt!

De brainstorm brengt vele oplossingen voor een groot en ernstig voedselprobleem. De deelnemers zijn momenteel hard aan het werk die oplossingen te realiseren en goed samen te werken.

Workshop on Creativity - Venice
Als onderdeel van het Europese programma Life Long Learning verzorgt Willem Stortelder samen met Anne Heleen Bijl de Workshop on Creativity in Venetië. Zes Europese Universiteiten participeren in het programma Clear van de Europesie Unie.
Download paper (pdf)

De workshop van Creatieve Consultancy wint
Op het ECCI XI congres in Brussel heeft Creatieve Consultancy de eerste prijs voor haar workshop "how to make it happen, about commitment and recognition" gewonnen.

Meer over ECCI XII

Rezonance Conferentie in Genève

Anne Heleen was key note speaker op het Zwitserse congres in Genève voor 300 Zwitserse en Franse ondernemers. Zij sprak over creativiteit  als sleutel tot innovatie.
Bekijk het programma in Genève

Leonardo Next
In het kader van de Leonardo da Vinci kennistransfertrajecten van de Europese Unie is Anne Heleen trainer van een groep afkomstig uit meerdere landen. Zo zijn er deelnemers uit Italië, omgeving Veneto, Sicilië, uit Hongarije, Roemenie en Zwitserland. Zij worden in twee jaar opgeleid tot innovatie expert, innovatie manager, facilitator of intermediair. De deelnemers hebben elk 3 innovatieve challenges geformuleerd om te realiseren in de praktijk. Zij worden daarin begeleid gedurende twee jaar door de 3 trainers. Anne Heleen verzorgt de trainingen samen met Willem Stortelder (New shoes Today) en Mike van der Vijver (Mind Meeting). Opdrachtgever is SIAV in Veneto . De meeste bijeenkomsten vinden plaats in Venetië.
Eind juni 2010 is een tweedaags symposium georganiseerd in Boedapest voor een honderdtal Hongaarse en Roemeense ondernemers.
Creatieve Consultancy verzorgde in samenwerking met New Shoes Today workshops in Palermo (programma-pdf) en Milan (programma-pdf).

Charlies Angels op basisscholen….
Visie en missie vorming, cultuurverandering, passende structuur en strategie op basisscholen.
Samen met Nicole van der Ouw (creatief verandermanagement) en Cecile Oosting begeleidt Anne Heleen 8 basisscholen in Friesland gedurende anderhalf jaar.

Van Harnas naar Zomerjurk :
Van maart tot november 2010 werkte Anne Heleen als projectcoach samen met Eefke Meijer (deblixum) aan het unieke landelijke experiment in de zorg Van Harnas naar Zomerjurk, i verpleeghuis Maartenshof . Dit project wil aantoonbaar maken dat een andere kijk op het organiseren van zorg, waarbij persoonlijke aandacht, transparante zorgprocessen, een flexibele werkhouding en oog voor kansen en mogelijkheden een groet rol spelen ten goede komen aan de hele zorg- en dienstverlening zowel qua kosten, kwaliteit als productiviteit. Zo doen o.a. alle verzorgenden en alle bewoners van een hele etage met vier woningen mee aan het project en de gezamenlijke creatieve bijeenkomsten.

Evaluatie reinvention traject Noorderpoort College
Anne Heleen begeleidt de evaluatie bijeenkomsten van het Reinvention traject, waar alle medewerkers van het ROC Noorderpoort College gedurende de afgelopen drie jaar aan hebben meegewerkt.

Inspirerend docentschap
In samenwerking met Nicole van der Ouw (Creatief verandermanagement) en Marcel van der Pol (Keridwen) wordt een programma ontwikkeld voor inspirerend docentschap.

Toekomst visie voor het ICT beleid
formuleren voor twee hoge scholen.

----------------------------------------------------------------------
BUITENLANDSE ACTIVITEITEN zie voor voorbeelden cv engels

 

 

 

 

 

More information on creativity now: >>